Republica Moldova, Chișinău, str. Ginta Latină, nr, 9
+37360470630
liceuloriginalitatii@gmail.com

SFATUL RÂNDUNICII

SFATUL RÂNDUNICII

Era odată o rândunică, care toată ziua zbura prin ceruri. În fiecare zi rândunica se bucura de libertatea ei de a zbura.

Într-o zi, în timp ce se odihnea pe o creangă, auzi o voce tristă și îngândurată. Era o găină, care se uită cu jind la rândunică și își dorea să poată zbura și ea. Găina spuse:

– Rândunică dragă, cum reușești să te ridici în văzduh și să te bucuri de libertate? Eu sunt legată de pământ și nu voi putea zbura niciodată.

Rândunica privi cu milă spre găină și spuse:

– Dragă găină, fiecare dintre noi are darurile și talentele sale unice. Tu ai darul de-a explora pământul cel minunat. Eu am darul de a zbura prin ceruri. Libertatea vine în diferite forme și fiecare dintre noi o poate găsi în propriul său fel.

Găina se gândi la cuvintele rândunicii și înțelese că libertatea nu înseamnă neapărat să zbori în văzduh, ci să-ți trăiești viața în armonie cu ceea ce ești. De atunci găina a început să-și aprecieze darurile și să se bucure de libertatea ei de a fi o găină minunată.

Așadar, fiecare dintre noi poate găsi libertatea în propriul său fel. Nu trebuie să ne comparăm cu alții sau să ne dorim să fim altcineva. Fiecare avem daruri unice și putem găsi libertatea în felul nostru.

AUTOR: ȘPAC CĂTĂLINA, CLASA A VIII-a „E”, IPLT „Ginta Latină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *